Špagety s česnekem a feferonkami
Seznam surovin
- špagety 500 gramů
- bazalka 1 svazek
- česnek 4 stroužky
- paprika feferonka 2 kusy (červená)
- olej olivový 5 lžic
- pepř barevný (čerstvě nadrcený)
Postup přípravy
Česnek nakrájíme na plátky, feferonky podélně nařízneme, zbavíme semínek a nakrájíme na kroužky. Ze svazku bazalky otrháme lístky a nakrájíme je na proužky.
Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm zprudka orestujeme. Po chvíli přidáme feferonky, promícháme a tuto pikantní směs smícháme s uvařenými špagetami.
Rozdělíme je na talíře, posypeme drceným barevným pepřem a nakrájenou bazalkou a ihned podáváme. Kdo chce, může si ještě špagety posypat mletým parmazánem.
Načítám komentáře...