Špagety s hráškovým pestem
Seznam surovin
- špagety 1/2 balení
- hrášek zelený 250 gramů
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 3 lžíce
- šťáva citronová 1/2 kusu
- sýr tvrdý 60 gramů (Pecorino)
- hráškové výhonky 1 hrst
- sůl 2 špetky
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Hrášek minutu povařte v malém množství vody, sceďte a tyčovým mixérem rozmixujte na hrubší kaši (chutnější je, když hmota není docela hladká a občas se zakousnete do celého hrášku), důkladně ji osolte a opepřete, přidejte rozdrcený česnek, asi dvě lžíce olivového oleje a citronovou šťávu.
2. Sýr nastrouhejte a většinu ho vmíchejte do pesta, nechte si pár lžic na posypání.
3. Špagety uvařte v dostatečném množství osolené vody, měly by být na skus. Sceďte a ve velké míse smíchejte s hráškovým pestem.
4. Na talíři jednotlivé porce ještě zakápněte olivovým olejem, posypte sýrem a mladými hráškovými výhonky.
Poznámka k receptu
Z mraženého hrášku se dá vyčarovat hodně, zkuste tuhle kombinaci s těstovinami, jednodušší už to být nemůže.
Načítám komentáře...