Špagety s hráškovým pestem I
Seznam surovin
- špagety 1/2 balíčku
- hrášek 250 gramů (mražený)
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 3 lžíce
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- sýr tvrdý 60 gramů (Pecorino)
- hráškové výhonky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Hrášek minutu povařte v malém množství vody, sceďte a tyčovým mixérem rozmixujte na hrubší kaši (chutnější je, když hmota není docela hladká a občas se zakousnete do celého hrášku), důkladně ji osolte a opepřete, přidejte rozdrcený česnek, asi dvě lžíce olivového oleje a citronovou šťávu. Sýr nastrouhejte najemno a většinu ho vmíchejte do pesta. Nechte si jen pár lžic na posypání.
2. Špagety uvařte v dostatečném množství osolené vody, měly by být na skus. Sceďte je a ve velké míse smíchejte s hráškovým pestem. Na talíři jednotlivé porce ještě zakápněte olivovým olejem, posypte sýrem a mladými hráškovými výhonky.
Poznámka k receptu
Z mraženého hrášku se dá vyčarovat hodně. Zkuste tuhle kombinaci s těstovinami, jednodušší už to být nemůže.
Načítám komentáře...