Špagety s kalamáry, fenyklem a paprikou
Seznam surovin
- špagety 250 gramů
- kalamáry 250 gramů (mražené kroužky)
- fenykl 1 kus (menší)
- cibulka jarní 4 kusy
- paprika žlutá 1/2 kusu
- smetana na šlehání 2 decilitry
- olej olivový 2 lžíce
- sýr Parmezán 1 lžíce (nastrouhaný)
- citronová kůra 1 špetka (nastrouhaná)
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě “al dente” (tvrdší na skus), scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
Fenykl očistíme a nakrájíme ho spolu s očištěnou paprikou na jemné plátky. Ve velké pánvi nahřejeme olej, přidáme fenykl s paprikou a zvolna je opečeme. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené cibulky, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Pak přidáme kalamáry, špagety a parmazán, ochutíme pepřem a citronovou kůrou, prohřejeme a podle chuti přisolíme. Podáváme ihned.
Načítám komentáře...