Špagety s liškami a slaninou
Seznam surovin
- špagety 400 gramů
- lišky 500 gramů (čerstvé)
- slanina anglická 100 gramů
- smetana na šlehání 8 lžic
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- vejce 1 kus
- hořčice dijonská 1 lžíce
- olej olivový 130 mililitrů
- máslo 10 gramů
- tymián 1 svazek (čerstvý)
- sýr Parmezán (na posypání)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Česnek, hořčici a vejce rozmixujte dohladka. Během mixování přilévejte asi 100 ml oleje a nakonec smetanu. Vznikne krémová omáčka, tu osolte a opepřete. V osolené vodě uvařte špagety. Mezitím nasekejte nadrobno cibuli a pomalu ji na zbylém oleji orestujte.
Přidejte houby a opékejte je, dokud nezměknou. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, polovinu lístků tymiánu a krátce orestujte. Osolte a opepřete. Hotové špagety slijte a promíchejte s houbovou směsí a polovinou česnekové omáčky. Rozdělte na talíře, zalijte zbylou omáčkou a podávejte ozdobené tymiánem a parmazánem.
Načítám komentáře...