Špagety s omáčkou ze čtyř sýrů
Seznam surovin
- špagety 500 gramů
- sýr Mozzarella 220 gramů
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Gorgonzola, nebo Modřenín, či Niva)
- sýr polotvrdý 75 gramů (Eidam, k strouhání)
- sýr Parmezán 50 gramů
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- cibule 1 kus
- víno bílé 1 decilitr
- olej olivový 2 lžíce
- tymián 1 svazek
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Mozzarelu a nivu nakrájíme na kostky, ostatní sýry nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno a podusíme na rozehřátém oleji. Přilijeme bílé víno a krátce povaříme.
Za stálého míchání přisypeme sýry a necháme je rozpustit. Pak přidáme smetanu, krátce povaříme a omáčku dochutíme solí a pepřem.
Na závěr do omáčky přidáme tymiánové lístky. Uvařené špagety upravíme na talíře, přelijeme horkou omáčkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...