ŠPAGETY S RAJČATOVOU OMÁČKOU A BURRATOU
Seznam surovin
- špagety 400 gramů
- sýr 400 gramů (burrata)
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- vývar kuřecí 250 mililitrů
- rajčatová passata 100 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- chilli vločky (podle chuti)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
- bazalka (čerstvá k podávání)
Postup přípravy
1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Ve větší pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a orestujte je. Přidejte chilli vločky, nechte je minutku opékat a přilijte rajčata, passatu a vývar. Osolte, opepřete, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte, dokud omáčka nezhoustne,
2. Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Sceďte je a vmíchejte k omáčce. Rozdělte je do talířů a podávejte s čerstvou bazalkou a burratou. Pokud máte menší sýr, posaďte na každou porci jeden bochánek. Každý si ho pak sám natrhne a promíchá krémový vnitřek s omáčkou. Máte-li sýr příliš velký, natrhejte ho vmisce a ke každé porci vmíchejte pevnou i tekutou část.
Poznámka k receptu
Klasickou rajčatovou omáčku burrata neuvěřitelně povýší. Díky krémovému vnitřku ji perfektně zjemní, a navíc obrousí ostré hrany chuti chilli vloček.
Načítám komentáře...