Špagety s rajčaty a olivami (alla putanesca)
Seznam surovin
- olej olivový 100 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- sardelová očka 70 gramů
- petrželka velkolistá 1 lžíce
- rajčata 800 gramů
- olivy 100 gramů
- kapary 1 lžíce
- špagety 450 gramů
- petrželka velkolistá (dle potřeby)
Postup přípravy
1. Na 100 ml olivového oleje zpěňte 2 stroužky česneku. Vsypte 70 g sardelek a nechte je rozpustit. Přidejte 1 lžíci najemno nasekané petrželky, 800 g loupaných nakrájených rajčat, 100 g oliv, 1 lžíci kaparů a duste 5 minut. Pak omáčku promíchejte se scezenými, na skus uvařenými špagetami (450 g) a posypte nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...