Špagety s rajčaty a sépiemi
Seznam surovin
- špagety 500 gramů
- sépie 500 gramů (mražené)
- rajčata 200 gramů (zralá)
- paprička chilli červená 1 kus
- česnek 2 stroužky
- víno bílé 150 mililitrů (nejlépe odrůda Chardonnay)
- olej olivový 100 mililitrů
- petržel hladkolistá 1 hrst
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- sůl mořská
- pepř (čerstvě umletý)
- kopr (nať nebo fenyklová nať na posypání)
Postup přípravy
1. Sépie nechte pomalu rozmrazit, pak je opláchněte a těla nakrájejte na nudličky. Důkladně osušte utěrkou. Z hlav vykrojte chapadla a zbytek vyhoďte. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, česnek, chilli papričku a petrželku nasekejte na drobno.
2. Do osolené vody dejte vařit špagety. Hlídejte, aby byly na skus.
3. Do hluboké pánve nebo woku nalijte olivový olej a nechte ho rozehřát. Přidejte chilli papričku, česnek i sépie a zprudka je restujte do zlatohněda. Zbytečně nemíchejte, aby se suroviny nezačaly dusit. Přidejte rajčata a opečte doměkka. Osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Víno nechte odpařit, trvá to tak pět minut.
4. Přidejte uvařené špagety, nasekanou petrželku a citronovou šťávu a zlehka promíchejte.
5. Podávejte ozdobené koprovou nebo fenyklovou natí.
Poznámka k receptu
Rychlé letní jídlo s iluzí mořského vánku, který jemně nadzvedává kostkované ubrusy italské tratorie. Jen pro sépie nemusíte na trh, ale do supermarketu.
Načítám komentáře...