Špagety s žampionovou omáčkou
Seznam surovin
- špagety 500 gramů
- žampiony 150 gramů (čerstvé)
- šunka 100 gramů
- cibule 1 kus
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- vývar masový 1 decilitr
- pažitka 1 svazek (nasekaná)
- jíška 2 lžíce (světlá z prášku)
- olej olivový 2 lžíce
- pepř černý (mletý, nemusí být)
- sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na malé kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a obojí společně orestujeme na rozehřátém oleji. Přilijeme masový vývar a smetanu a krátce povaříme.
Omáčku zahustíme světlou jíškou a dochutíme solí a pepřem. Šunku a pažitku nakrájíme na malé kousky.
Uvařené špagety promícháme s omáčkou, šunkou a pažitkou, rozdělíme na talíře a před podáváním ozdobíme barevným pepřem.
Načítám komentáře...