Špagety se smetanovo-bylinkovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těstoviny uvařte v osolené vodě, aby byly al dente. Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, bylinky nasekejte. V hlubší pánvi rozpalte olej a šalotky a česnek orestujte. Zalijte vínem a zredukujte omáčku na polovinu.

2. Přilijte vývar a bylinky, vařte 5 minut, přidejte smetanu a nastrouhaný parmazán. Nechte ho rozpustit, stáhněte z plotny a vmíchejte studené máslo. Pokud je omáčka málo hustá, přidejte 2 lžíce vody, v níž se vařily těstoviny. Sceďte špagety, přidejte je do pánve a promíchejte. Podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

Poznámka k receptu

Do téhle omáčky použijte bylinky, které máte nejraději. Nemusí být z našeho výběru. Rozmarýn by jí dodal robustní chuť, estragon francouzský švih, trocha máty nečekaný šmrnc.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...