Špagety se smetanovo-bylinkovou omáčkou
Seznam surovin
- špagety 200 gramů
- bylinky 2 hrsti (čerstvé - petržel, bazalka, šalvěj, tymián)
- cibule šalotka 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- víno bílé 230 mililitrů
- vývar kuřecí 200 mililitrů
- smetana na šlehání 120 mililitrů
- máslo 2 lžíce
- sýr Parmezán 50 gramů (+ k podávání)
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Těstoviny uvařte v osolené vodě, aby byly al dente. Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, bylinky nasekejte. V hlubší pánvi rozpalte olej a šalotky a česnek orestujte. Zalijte vínem a zredukujte omáčku na polovinu.
2. Přilijte vývar a bylinky, vařte 5 minut, přidejte smetanu a nastrouhaný parmazán. Nechte ho rozpustit, stáhněte z plotny a vmíchejte studené máslo. Pokud je omáčka málo hustá, přidejte 2 lžíce vody, v níž se vařily těstoviny. Sceďte špagety, přidejte je do pánve a promíchejte. Podávejte posypané hoblinkami parmazánu.
Poznámka k receptu
Do téhle omáčky použijte bylinky, které máte nejraději. Nemusí být z našeho výběru. Rozmarýn by jí dodal robustní chuť, estragon francouzský švih, trocha máty nečekaný šmrnc.
Načítám komentáře...