Spaghetti aglio, olio, e peperoncino

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Špagety uvaříme podle návodu uvedeném na obalu.

Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme na plátky nakrájený česnek a jemně pokrájenou feferonku. Špagety nescedíme úplně, ale pouze tak, aby v hrnci asi 2 - 3 dl vody
zůstaly. Na pánev vysypeme uvařené těstoviny i s tekutinou a krátce prohřejeme. Jemně osolíme a opepříme. Pokud máme k dispozici čerstvou řeřichu (či jiné oblíbené bylinky), přidáme též.

Oheň vypneme a za stálého míchání vsypeme nastrouhaný parmazán. Díky tekutině se krásně rozpustí a dodá těstovinám tu správnou italskou chuť. Hotové špagety aglio olio můžeme podle chuti posypat dalším oblíbeným sýrem.

Poznámka k receptu

Pokud těstoviny nepodáváte hned po uvaření, přidejte do vody, ve které se vaří, několik kapek oleje. V případě, že je jíte ihned, olej nedávejte; za tu chvíli se totiž dobré těstoviny neslepí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...