Spaghetti aglio, olio, e peperoncino
Seznam surovin
- olej olivový
- špagety 500 gramů
- paprika feferonka 1 kus (sušená)
- sýr Parmezán 150 gramů (nastrouhaný)
- česnek 4 stroužky
- pepř černý 1 špetka (čerstvě mletý)
- sůl
- řeřicha
Postup přípravy
Špagety uvaříme podle návodu uvedeném na obalu.
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme na plátky nakrájený česnek a jemně pokrájenou feferonku. Špagety nescedíme úplně, ale pouze tak, aby v hrnci asi 2 - 3 dl vody
zůstaly. Na pánev vysypeme uvařené těstoviny i s tekutinou a krátce prohřejeme. Jemně osolíme a opepříme. Pokud máme k dispozici čerstvou řeřichu (či jiné oblíbené bylinky), přidáme též.
Oheň vypneme a za stálého míchání vsypeme nastrouhaný parmazán. Díky tekutině se krásně rozpustí a dodá těstovinám tu správnou italskou chuť. Hotové špagety aglio olio můžeme podle chuti posypat dalším oblíbeným sýrem.
Poznámka k receptu
Pokud těstoviny nepodáváte hned po uvaření, přidejte do vody, ve které se vaří, několik kapek oleje. V případě, že je jíte ihned, olej nedávejte; za tu chvíli se totiž dobré těstoviny neslepí.
Načítám komentáře...