Spaghetti alla carbonara - Uhlířské špagety
Postup přípravy
1. Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente neboli na skus. Mezitím v pánvi rozpalte olej, přidejte pancettu nakrájenou na špalíky a opékejte do křupava. V menší misce nebo hrnku vidličkou našlehejte žloutky a vmíchejte najemno nastrouhané pecorino.
2. Špagety sceďte, přidejte je do pánve a promíchejte, aby se důkladně obalily tukem a kousky slaniny. Pak přilijte vejce se sýrem, sejměte pánev z tepla a promíchejte. Docílíte tím žádané krémovité konzistence pokrmu - o míchaná vejce tentokrát nikdo nestojí.
Poznámka k receptu
O jejich původ se hádají Italové s Američany. Každopádně Italové tvrdí, že není na světě lepšího jídla na kocovinu. A díky vajíčkům a pancettě, tedy snídaňovým ingrediencím, se nemusíte stydět udělat si je ráno.
Načítám komentáře...