Spaghetti s lusky cukrového hrášku a italskou panchettou
Seznam surovin
- těstoviny 220 gramů (domácí spaghetti)
- hrášek cukrový 60 gramů (sladké lusky)
- ořechy vlašské 60 gramů
- pancetta 60 gramů (italská)
- cibule šalotka 1 kus
- máslo 30 gramů
- česnek 1 stroužek (prolisovaný)
- vývar kuřecí 1,5 lžíce (hodně silný)
- sýr Parmezán (na ozdobu)
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě "al dente", scedíme a vrátíme do hrnce.
Pancettu a šalotku nakrájíme nadrobno a zarestujeme. Přidáme česnek a ještě 1 minutu za občasného míchání opékáme. Přidáme hrst lusků cukrového hrášku a orestujeme dozlatova. Podlejeme lžící kuřecího vývaru.
Na vedlejší pánvičce nasucho orestujeme vlašské ořechy a necháme vychladnout.
Hotovou pastu promícháme se základem a naservírujeme do hlubokého talíře. Posypeme parmazánem a opraženými ořechy.
Načítám komentáře...