ŠPALDOVÉ NOKY SE SMETANOVOU OMÁČKOU Z ČERVENÉ ŘEPY
Seznam surovin
Noky:
- mouka pšeničná hladká 400 gramů (špaldová)
- voda 200 mililitrů (200-240 ml)
- sůl 2 lžičky
- olej olivový 2 lžičky
Omáčka:
- řepa červená 800 gramů
- smetana na šlehání 400 mililitrů
- voda 200 mililitrů
- máslo 2 lžíce (přepuštěné)
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- sůl
- sýr Parmezán (k podávání)
Postup přípravy
1. Připravte noky: smíchejte v míse všechny suroviny a vypracujte těsto konzistencí podobné plastelíně. Rozdělte ho na části, vyválejte z nich váleček a ukrajujte noky. Vhoďte je do osolené vroucí vody a vařte pod poklicí, dokud nevyplavou na povrch. Trvá to pár minut. Nakonec je děrovanou naběračkou vyjměte a nechte okapat.
2. Červenou řepu nastrouhejte nahrubo. V širokém hrnci nebo v hlubší pánvi rozpalte tuk, přidejte řepu a několik minut restujte. Pak přilijte vodu – začněte se 200 ml a smetanou ke šlehání. Osolte, přidejte lístky tymiánu a pod poklicí duste 10 minut. Kdyby se tekutina rychle vyvařovala, přidejte ještě trochu vodu. Nakonec omáčku částečně rozmixujte. Podávejte s noky, posypané tymiánem a parmazánem.
Načítám komentáře...