ŠPENÁTOVÉ FETTUCCINE S LOSOSEM
Seznam surovin
- těstoviny 400 gramů (špenátové fettuccine)
- losos 1 kus (filet)
- sýr Mascarpone 150 gramů
- česnek 1 stroužek
- pažitka 1 hrst
- petržel hladkolistá 1 hrst
- citron 1/2 kusu
- olej olivový 2 lžíce
- sýr Parmezán (k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Dejte vařit osolenou vodu. Mascarpone v misce smíchejte s nasekanými bylinkami a dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Lososa osolte, opepřete a nakrájejte na kousky, česnek na plátky. V pánvi rozpalte olej a krátce opečte česnek, pak přidejte lososa a opečte ho z obou stran. Když je téměř hotový, vhoďte do hrnce těstoviny, k uvaření jim stačí dvě tři minutky. Slijte je, přidejte do pánve a vmíchejte ochucené mascarpone. Podávejte posypané parmazánem, přidat lze i pár lístků špenátu.
Poznámka k receptu
Ochucené těstoviny dodají jídlu jemný nádech špenátu, který ho skvěle dotáhne. V sezoně zkuste těstoviny s medvědím česnekem a lososa nahraďte candátem nebo jinou bělomasou rybou.
Načítám komentáře...