Špenátové těstoviny
Seznam surovin
- špenát 300 gramů (listový)
- olej olivový 2/3 decilitru
- sůl
- pepř černý (mletý)
- petržel hladkolistá 200 gramů
- česnek 2 stroužky
- ančovičky 10 kusů (filety)
- sýr Parmezán 40 gramů (nastrouhaný)
- citronová kůra 1 lžíce (nastrouhaná)
- šťáva citronová 2 lžíce
- špagety 400 gramů
Postup přípravy
Oprané a odkapané špenátové listy smícháme v misce s olejem, osolíme je a opepříme. Nasypeme je na rozehřátou pánev a velmi krátce za stálého míchání povaříme (aby listy jen zavadly).
Polovinu špenátu přesypeme do mixéru, přidáme petrželku, oloupané stroužky česneku, ančovičky, parmazán, citronovou kůru a šťávu, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente“ (tvrdší na skus), slijeme je a asi 2,5 dl vody ze špaget si ponecháme.
Špagety vrátíme zpět do hrnce, přidáme rozmixovanou směs, vodu, kterou jsme si dali stranou, a zbylou polovinu špenátu, promícháme a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Ozdobte každou porci hoblinkami parmazánu.
Načítám komentáře...