Špenátové tortellini
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 2,5 hrnku
- špenát 1 hrnek (čerstvý, nasekaný)
- vejce 3 kusy
- smetana na vaření 2 lžíce
- strouhanka 2 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
- mouka pšeničná hladká (na posypání válu)
- smetana zakysaná 1 kelímek (na ozdobu)
- sýr měkký 1/2 hrnku (balkánský, nastrouhaný, na ozdobu)
Postup přípravy
Nasekaný špenát podusíme na oleji se smetanou a prolisovaným česnekem. Osolíme ho a zahustíme strouhankou.
Z mouky, vajec a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 mm. Obráceným hrnkem z něj vykrojíme kolečka a do středu každého dáme lžičku špenátové nádivky. Kolečka přehneme na polovinu a okraje k sobě pevně přimáčkneme. Každé půlkolečko pak obtočíme kolem prstu a oba cípy k sobě pevně spojíme tak, že vznikne malý klobouček.
Plněné tortellini vložíme do hrnce s větším množstvím vroucí osolené vody a vaříme je asi 10 minut (vkládáme je po částech, protože vařením zvětší svůj objem). Uvařené tortellini slijeme, rozdělíme do misek nebo talířů a podáváme přelité zakysanou smetanou a posypané balkánským sýrem.
Načítám komentáře...