Spirálky se zelenou omáčkou
Seznam surovin
- těstoviny 350 gramů (spirálky)
- lilek 1 kus (menší)
- cuketa 1 kus
- cibulka jarní 1 svazek
- šunka sušená 60 gramů
- rajčátka cherry 1 hrst
- sýr Parmezán 2 lžíce (jemně nastrouhaný)
- olej olivový 1/2 decilitru
- bazalka 2 snítky
- sůl
Postup přípravy
Jarní cibulky očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme je odkapat, pak je vložíme do mixéru, přidáme 4 lžíce vody, ve které se cibulky vařily, nakrájenou bazalku a polovinu oleje, osolíme a rozmixujeme na hladkou omáčku, kterou přelijeme do misky a promícháme s parmazánem.
Opláchnutý lilek a cuketu nakrájíme na plátky a opečeme na zbylém oleji. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente (tvrdší na skus) a scedíme je.
V kastrolu zahřejeme připravenou omáčku, přimícháme těstoviny a opečenou cuketu s lilkem a vše rozdělíme na talíře. Každou porci doplníme tenkými plátky sušené šunky a ihned podáváme.
Načítám komentáře...