Tagliarini s brokolicí
Seznam surovin
- olej olivový 2 lžičky (extra panenský)
- paprička chilli červená 1 kus (nebo zelená)
- česnek 3 stroužky
- těstoviny 500 gramů (tagliarini)
- brokolice 300 gramů (rozdělená na růžičky)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- mandlové lupínky 25 gramů
- sýr Parmezán (nebo pecorino)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm na tenké plátky nakrájenou a semínek zbavenou chilli papričku a prolisovaný česnek. Směs stáhněte z plamene, osolte ji a opepřete.
2. Do většího množství vroucí hodně osolené vody dejte vařit těstoviny. Na poslední 4 minuty k nim přidejte růžičky brokolice (pokud máte vlastní čerstvé těstoviny, brokolici vařte hned společně s nimi).
3. Těstoviny s brokolicí sceďte a vsypte je do základu v pánvi spolu s citronovou kůrou a plátky mandlí. Promíchejte a ihned noste na stůl, posypané najemno nastrouhaným kvalitním sýrem.
Poznámka k receptu
Tenké dlouhé těstoviny snadno nakrájíte z čerstvého nudlového těsta podle uvedeného postupu. Uvařené budou velice rychle, za 2 až 3 minuty!
Načítám komentáře...