Tagliatelle s blanšírovaným chřestem a čerstvou zeleninou
Seznam surovin
- těstoviny 160 gramů (tagliatelle)
- chřest 70 gramů (domácí zelený)
- cibule šalotka 20 gramů
- česnek 4 gramy (na plátky)
- rajčatová omáčka 1 decilitr (z rajčátek San Marzano)
- rajčátka cherry 20 gramů
- sýr Parmezán 15 gramů
- petrželka velkolistá 4 gramy
- olej olivový
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě "al dente", scedíme a vrátíme do hrnce.
Svazek zeleného chřestu oloupeme škrabkou na brambory od hlavičky (v cca 1/3 stonku) směrem k nejtlustějšímu místu. Po očištění ulomíme nejtvrdší a nejpevnější část chřestu. Oloupaný chřest dáme do vody vařit na cca 3-4 min, dokud nezkřehne a nebude krásně křupavý. Poté ihned vyjmeme a dáme prudce zachladit do studené vody s ledem. Zastavíme tím vaření uvnitř chřestu a ten zůstane křupavý a zelený.
Šalotku nakrájíme nadrobno a zarestujeme. Přidáme česnek a ještě 1 minutu za občasného míchání opékáme. Přidáme cherry rajčátka a omáčku z rajčátek San Marzano. Hotovou pastu promícháme se základem a naservírujeme do hlubokého talíře.
Kousky blanšírovaného chřestu naklademe na uvařenou pastu. Nakonec posypeme parmazánem a nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...