Tagliatelle se špekem

Seznam surovin

Těsto na tagilatelle:

Na dochucení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hromádce mouky si vytvořte důlek, do něj rozklepněte vejce, přidejte olej, koření a během míchání postupně přilévejte vodu. Směs dokonale zpracujte a vytvořte hladké a vláčné těsto. Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte půl hodiny odpočinout.

Na strojku na těstoviny si vytvořte tagliatelle a vařte je v osolené vodě přibližně 2 minuty. Nakrájejte Jihotyrolský špek CHZO a kapustu na tenké nudličky, krátce je osmahněte na pánvi a přidejte jednu
naběračku vody, ve které se vařily těstoviny. Slijte těstoviny a na pánvi je povařte s připravenou směsí, máslem a petrželkou. Dokonale promíchejte a ihned podávejte. Tagliatelle dochuťte šupinkami sýru Stelvio CHOP.

Poznámka k receptu

Alternativa: místo kapusty můžete použít i jemně nakrájený pórek.

Pokud nemáte čas na přípravu těstovin, můžete použít i hotové vaječné fagliatelle - budete jich potřebovat 500 g.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...