Tagliatelle se špekem
Seznam surovin
Těsto na tagilatelle:
- mouka žitná 150 gramů
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- vejce 1 kus
- voda 50 mililitrů
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
- pískavice (drcená)
- kmín (drcený)
Na dochucení:
- tyrolský špek 150 gramů (krájeného Jihotyrolského CHZO)
- kapusta 100 gramů
- máslo 50 gramů
- petržel hladkolistá
- sýr tvrdý (Stelvio jihotyrolský CHOP)
Postup přípravy
V hromádce mouky si vytvořte důlek, do něj rozklepněte vejce, přidejte olej, koření a během míchání postupně přilévejte vodu. Směs dokonale zpracujte a vytvořte hladké a vláčné těsto. Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte půl hodiny odpočinout.
Na strojku na těstoviny si vytvořte tagliatelle a vařte je v osolené vodě přibližně 2 minuty. Nakrájejte Jihotyrolský špek CHZO a kapustu na tenké nudličky, krátce je osmahněte na pánvi a přidejte jednu
naběračku vody, ve které se vařily těstoviny. Slijte těstoviny a na pánvi je povařte s připravenou směsí, máslem a petrželkou. Dokonale promíchejte a ihned podávejte. Tagliatelle dochuťte šupinkami sýru Stelvio CHOP.
Poznámka k receptu
Alternativa: místo kapusty můžete použít i jemně nakrájený pórek.
Pokud nemáte čas na přípravu těstovin, můžete použít i hotové vaječné fagliatelle - budete jich potřebovat 500 g.
Načítám komentáře...