Tagliolini con grasso - Tagliolini s cibulovo-rajčatovou omáčkou a prosciuttem
Seznam surovin
- těstoviny 600 gramů (tagliolini)
- šunka prosciutto crudo 12 plátků
- cibule 4 kusy
- rajčata sterilovaná 750 mililitrů
- cukr krupice 1 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- vývar hovězí (domácí na uvaření těstovin)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpáleném olivovém oleji osmahněte dozlatova. Přidejte nasekaná loupaná rajčata a cukr a zhruba 30 minut vařte, dokud nevznikne hustá, kompaktní omáčka. Chuť dotáhněte solí a pepřem.
Asi 10 minut před koncem vaření přiveďte k varu dostatečné množství vývaru a uvařte v něm těstoviny. Sceďte je a smíchejte s omáčkou. Podávejte s plátky prosciutta.
Načítám komentáře...