Těstovinové bábovky
Seznam surovin
- těstoviny 250 gramů (tricolora)
- kuřecí maso 250 gramů (vařená nebo dušená prsa)
- cuketa 1 kus
- cibulka jarní 3 kusy (nebo lahůdková)
- vejce 4 kusy
- sýr polotvrdý 4 lžíce (Eidam nastrouhaný)
- smetana na šlehání 2,5 decilitru (30%)
- máslo 2 lžíce
- pepř černý
- muškátový květ
- sůl
Postup přípravy
Oloupanou cuketu a očištěné cibulky nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na lžíci rozpáleného másla, přidáme cuketu a společně 5 minut podusíme. Směs necháme vychladnout.
Maso nakrájíme na kostičky a promícháme je s těstovinami uvařenými podle návodu na obalu. Vmícháme cuketu a sýr, dochutíme solí, pepřem a směs rozdělíme do formiček vymazaných zbylým máslem. Rozšlehané vejce smícháme se smetanou, dochutíme muškátovým květem a polovinou směsi zalijeme připravené těstoviny ve formičkách.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10 minut. Těstoviny přelijeme zbylou smetanovou směsí, posypeme sýrem a při 170 °C dopečeme 30 minut.
Poznámka k receptu
Na pečení jsou nejlepší silikonové formy: nemusíte je vymazávat tukem a vysypávat strouhankou.
Načítám komentáře...