Těstovinový nákyp
Seznam surovin
- těstoviny 300 gramů (farfalle - motýlci)
- losos 300 gramů (filet)
- vejce 4 kusy
- smetana zakysaná 2,5 decilitru
- rukola 2 hrsti
- sýr 80 gramů (nastrouhaný)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná polohrubá (na vysypání formy)
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vodě “al dente” (pevnější na skus), propláchneme je studenou vodou a necháme odkapat v cedníku. Rukolu propláchneme studenou vodou a také necháme odkapat. Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kousky.
V míse našleháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme, přidáme sýr a dobře promícháme. Přidáme odkapané těstoviny, rukolu a kousky lososa, opatrně promícháme a směs naplníme do máslem vymazané a moukou vysypané zapékací formy. Vložíme ji do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 30 - 40 minut (podle tvaru a velikosti formy), dokud těstoviny nezačnou na povrchu zlátnout.
Poznámka k receptu
Použijte sýr typu Gruyére s pikantnější chutí.
Rukolu můžete nahradit třeba cukrovým hráškem, který spaříte horkou vodou.
Načítám komentáře...