Těstovinový nákyp

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě “al dente” (pevnější na skus), propláchneme je studenou vodou a necháme odkapat v cedníku. Rukolu propláchneme studenou vodou a také necháme odkapat. Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kousky.

V míse našleháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme, přidáme sýr a dobře promícháme. Přidáme odkapané těstoviny, rukolu a kousky lososa, opatrně promícháme a směs naplníme do máslem vymazané a moukou vysypané zapékací formy. Vložíme ji do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 30 - 40 minut (podle tvaru a velikosti formy), dokud těstoviny nezačnou na povrchu zlátnout.

Poznámka k receptu

Použijte sýr typu Gruyére s pikantnější chutí.

Rukolu můžete nahradit třeba cukrovým hráškem, který spaříte horkou vodou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...