Těstoviny s bylinkami a piniovými oříšky
Seznam surovin
- těstoviny 500 gramů (např. tagliatelle)
- strouhanka 4 lžíce
- petržel hladkolistá 1 svazek
- oregano 1 snítka
- pažitka
- olej olivový 125 mililitrů
- česnek 3 stroužky
- ořechy piniové 60 gramů
- sýr Parmezán 60 gramů (nastrouhaný)
- sůl
Postup přípravy
Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte a uchovejte v teple.
Omyté a okapané natě nasekejte najemno a přimíchejte ke strouhance. Na pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, prolisujte do něj česnek, přidejte oříšky, strouhanku s bylinkami a osolte. Opékejte na pánvi asi 5 minut, dokud strouhanka nezhnědne (nesmí být tvrdá). Pánev odstavte a udržujte v teple.
Smíchejte uvařené těstoviny se zbylým olejem a bylinkovou strouhankou. Před podáváním posypte nastrouhaným parmazánem.
Poznámka k receptu
Piniové oříšky jsou semena borovice chilské. Jsou bohaté na tuk, proteiny i na vitamin B1 a železo.
Načítám komentáře...