Těstoviny s čerstvými hříbky
Seznam surovin
- těstoviny 400 gramů (čerstvé, 400-500 g)
- olej olivový 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- hříbky 500 gramů
- víno bílé 100 mililitrů (suché)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)
- sýr Parmezán 40 gramů
- sůl
- pepř (hrubě mletý)
Postup přípravy
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
2. Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte máslo. Když začne pěnit a vonět, přisypte česnek nakrájený na plátky a na mírném ohni ho opečte dožluta. Dejte pozor, aby česnek příliš neztmavl a nezhořkl. Přidejte očištěné hříbky nakrájené na plátky, osolte a zprudka osmahněte.
3. Zalijte vínem a nechte rychle vyvařit. Podlijte 3 lžícemi vody z těstovin – škrob v nich obsažený šťávu lehce zahustí. Přidejte petrželku, povařte a promíchejte se scezenými těstovinami.
4. Opepřete hrubě drceným pepřem a posypte nastrouhaným sýrem. Podávejte ihned.
Poznámka k receptu
Dostali jste od sousedů košík hub, ideálně hřibů? Udělejte si je s těstovinami, ovoněné parmazánem a bílým vínem.
Načítám komentáře...