Těstoviny s cuketami I
Seznam surovin
- těstoviny 400 gramů (např. penne)
- česnek 3 stroužky
- cuketa 1 kilogram (malé pevné nakrájené na plátky)
- sýr Parmezán 1 hrst (nastrouhaný)
- olej olivový 2 lžíce (extra panenský)
- majoránka 1 lžíce (nakrájená čerstvá nebo oregáno)
- sýr Ricotta 1 hrnek (nebo jemný tvaroh)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Těstoviny vařte asi 7 minut s česnekem ve větším množství vroucí osolené vody.
2. Přidejte k nim cukety a společně povařte ještě asi 2 minuty.
3. Těstoviny sceďte, česnek odstraňte a těstoviny s cuketou přesuňte do velké mísy. Přidejte 2 lžíce parmazánu, olej, bylinky, sůl a pepř a vše dobře promíchejte. Lžičkou posázejte kopečky ricotty a zbylý parmazán podávejte zvlášť na posypání.
Poznámka k receptu
Jednoduchost a lahodnost sama – ostatně co jiného byste od letního receptu v odlehčeném italském stylu čekali?
TIP: když nahradíte italskou ricottu řeckou fetou a v ochucení se budete důsledně držet oregana, získá jídlo i jinou, stejně lahůdkovou, státní příslušnost. Pozor jen na solení, feta je mnohem slanější!
Načítám komentáře...