Těstoviny s domácím pestem
Seznam surovin
- těstoviny 4 porce (uvařené - např. penne)
Na pesto:
- semínka piniová 3 lžíce
- bazalka 2 šálky (čerstvé lístky)
- česnek 2 stroužky
- sůl
- olej olivový 1/2 šálku
- sýr Parmezán 1/2 šálku (Parmigiano Reggiano )
- pepř černý (mletý)
- citron 1 kus (nemusí být)
Postup přípravy
Piniová semínka nasypeme na rozpálenou pánev a počkáme, až začnou mít zlatavou barvu. Pak je nasypeme do hmoždíře, přidáme omyté a osušené bazalkové lístky, oloupaný česnek a trochu soli a drtíme. Postupně přidáváme olivový olej a parmazán . Nakonec pesto podle chuti osolíme a opepříme a případně přidáme i trochu citronové šťávy.
Hotové pesto promícháme s uvařenými těstovinami a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Pokud nespotřebujete všechno pesto, naplňte ho do dobře vymyté uzavíratelné sklenice a uložte do chladničky, kde vydrží minimálně dva týdny. Použít ho můžete nejen na těstoviny, ale také do různých salátů nebo třeba do rizota.
Načítám komentáře...