Těstoviny s houbovou omáčkou

Postup přípravy

1. Těstoviny uvařte podle návodu na balení.
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujte směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
3. Poté, co se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu.
4. Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkami.

Poznámka k receptu

Pokud rádi vaříte z poctivých lokálních surovin, zkuste smetanu ze Zemědělského družstva Senice na Hané. Tato lahůdka s nadstandardním obsahem tuku 33 % vznikla prokysáním Farmářské smetany na šlehání a smetanové kultury a v roce 2017 získala ocenění Regionální potravina v Olomouckém kraji.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...