Těstoviny s houbovou omáčkou
Seznam surovin
- těstoviny 500 gramů (např. širokých nudlí)
- houby 3 hrsti
- smetana zakysaná 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- čerstvá majoránka
- pažitka
- olej slunečnicový
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
1. Těstoviny uvařte podle návodu na balení.
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujte směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
3. Poté, co se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu.
4. Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkami.
Poznámka k receptu
Pokud rádi vaříte z poctivých lokálních surovin, zkuste smetanu ze Zemědělského družstva Senice na Hané. Tato lahůdka s nadstandardním obsahem tuku 33 % vznikla prokysáním Farmářské smetany na šlehání a smetanové kultury a v roce 2017 získala ocenění Regionální potravina v Olomouckém kraji.
Načítám komentáře...