Těstoviny s krevetami, ananasem a čínským zelím
Seznam surovin
- těstoviny 280 gramů (např. široké nudle)
- ananas 200 gramů (čerstvá dužnina)
- krevety 150 gramů
- kokosové mléko 3 decilitry
- pak choi 2 kusy (čínské zelí - hlavičky)
- paprička chilli červená 1 kus (malá)
- citronová tráva 1 větvička (stonek, prodává se v obchodech s asijskými potravinami)
- kari pasta 1 lžička (zelená)
- koriandr 2 snítky (čerstvý)
- sůl
Postup přípravy
Zelí rozkrojíme podélně na osminky, listy překrájíme, dílky s košťálem ponecháme s lístky, vše vložíme na chvilku do hrnce s vroucí osolenou vodou a necháme odkapat v cedníku.
Stejnou vodu přivedeme znovu k varu a uvaříme v ní těstoviny do poloměkka. Vodu slijeme tak, aby těstoviny vyčnívaly asi 2 cm nad hladinu, přilijeme kokosové mléko rozmíchané s curry pastou a jemně nakrájenou citronovou trávou a za pravidelného míchání uvaříme těstoviny “al dente” (pevnější na skus).
Vmícháme pokrájené listy zelí, krevety, ananas a nakrájenou papričku, podle chuti přisolíme a necháme přejít varem. Přimícháme dílky zelí s košťálem, směs rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky koriandru.
Poznámka k receptu
Čínské zelí si často pleteme s pekingským, ale čínské netvoří hlávky a je podobné mangoldu. Když ho neseženete, použijte povařené dílky čerstvého fenyklu.
Načítám komentáře...