Těstoviny s květákem a hráškem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci přivedeme zprudka k varu mléko s kuřecím vývarem. Přidáme květák rozebraný na růžičky a vaříme pod pokličkou téměř doměkka asi 7 minut (květák nesmí být rozvařený). Děrovanou naběračkou vyjmeme 3 hrnky květáku do mísy a zbylý květák vaříme dále pod pokličkou ještě asi 6 – 8 minut zcela doměkka.

Měkký květák také vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do mixéru. Přidáme 1,5 hrnku mléčné směsi, ve které se květák vařil, 2 lžíce strouhaného parmazánu a 1 lžičku soli a vše rozmixujeme na hladký krém, do kterého zašleháme smetanu.

Těstoviny uvaříme v hrnci v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu „al dente“. Scedíme je, do hrnce vrátíme 1 hrnek vody, ve kterém se těstoviny vařily, přidáme scezené horké těstoviny a vmícháme máslo, květákový krém, růžičky květáku a rozmrzlý hrášek. Vše ochutíme solí a pepřem, rozdělíme na talíře a porce posypeme zbylým parmazánem.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 250 ml

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...