Těstoviny s květákem a hráškem
Seznam surovin
- mléko 1 hrnek (nízkotučné)
- vývar kuřecí 1 hrnek
- květák 650 gramů (očištěný)
- sýr Parmezán 30 gramů (nastrouhaný)
- sůl
- smetana na šlehání 1 lžíce
- těstoviny 340 gramů (fettuccine - dlouhé nudle)
- máslo 1 lžíce
- hrášek 1 hrnek (mražený)
- pepř bílý (mletý)
Postup přípravy
V hrnci přivedeme zprudka k varu mléko s kuřecím vývarem. Přidáme květák rozebraný na růžičky a vaříme pod pokličkou téměř doměkka asi 7 minut (květák nesmí být rozvařený). Děrovanou naběračkou vyjmeme 3 hrnky květáku do mísy a zbylý květák vaříme dále pod pokličkou ještě asi 6 – 8 minut zcela doměkka.
Měkký květák také vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do mixéru. Přidáme 1,5 hrnku mléčné směsi, ve které se květák vařil, 2 lžíce strouhaného parmazánu a 1 lžičku soli a vše rozmixujeme na hladký krém, do kterého zašleháme smetanu.
Těstoviny uvaříme v hrnci v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu „al dente“. Scedíme je, do hrnce vrátíme 1 hrnek vody, ve kterém se těstoviny vařily, přidáme scezené horké těstoviny a vmícháme máslo, květákový krém, růžičky květáku a rozmrzlý hrášek. Vše ochutíme solí a pepřem, rozdělíme na talíře a porce posypeme zbylým parmazánem.
Poznámka k receptu
1 hrnek = 250 ml
Načítám komentáře...