Těstoviny s masovou omáčkou
Seznam surovin
- těstoviny 500 gramů (dlouhé a široké nudle, nebo špagety)
- mleté maso 300 gramů
- cibule 1 kus
- mrkev 2 kusy
- česnek 3 stroužky
- rajčatový protlak 1 konzerva
- rajčata sterilovaná 1 konzerva (loupaná)
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- oregano 1 lžička
- bazalka 1 lžička
- tymián 1 špetka
- bujon zeleninový 1 kostka (sypký)
- víno červené 150 mililitrů
- olej olivový 4 lžíce
- cibulka jarní 1 kus
- rajčátka cherry 12 kusů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- sýr Parmezán 2 hrsti (na posypání)
Postup přípravy
Na oleji zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidejte na plátky nakrájený česnek, mleté maso a ještě opečte. Vmíchejte mletou papriku a ostatní koření, rozdrobenou kostku bujonu, protlak, loupaná rajčata a víno. Promíchejte a velmi zvolna duste, až omáčka zhoustne.
Nakonec vmíchejte na kolečka nakrájenou naťovou cibulku a překrájená třešňová rajčata, podle chuti sůl a již jen krátce prohřejte.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, scezené rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a posypte nastrouhaným sýrem a bazalkou.
Poznámka k receptu
Omáčku můžete dochutit lžící cukru, který spolu s omáčkou povaříte.
Načítám komentáře...