Těstoviny s omáčkou z rajčat a mandlí
Seznam surovin
- těstoviny 500 gramů (špagety, nebo makarony)
- rajčata 350 gramů (zralá, ale nepříliš měkká)
- bazalka 1 svazek
- česnek 3 stroužky
- mandle 80 gramů (oloupané)
- olej olivový 2 lžíce (nejkvalitnější)
- pepř černý (čerstvě umletý)
- sůl
Postup přípravy
Uvařte těstoviny ve slané vodě tak, aby byly tuhé na skus.
Během vaření těstovin si připravíme omáčku: rajčata nakrájíme na kostičky, natrháme bazalku a oloupeme česnek.
Česnek a mandle rozmixujeme v mixéru. Přidáme rajčata, bazalku a olej a mixujeme tak dlouho, dokud není omáčka hezky hladká. Osolíme a opepříme.
Těstoviny slijeme do cedníku, necháme okapat a v předehřáté misce smícháme s omáčkou.
Načítám komentáře...