Těstoviny s rajčaty, bazalkou a piniovými semínky
Seznam surovin
- špagety 400 gramů
- rajčátka cherry 500 gramů
- bazalka 90 gramů (čerstvá)
- semínka piniová 50 gramů
- sýr Parmezán 100 gramů (strouhaný)
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- pepř (čerstvě mletý)
- sůl mořská
Postup přípravy
1. Těstoviny dejte do vroucí osolené vody a uvařte je na skus podle návodu na obalu.
2. Rajčata vysemeňte – každé zmáčkněte v prstech nebo přitlačte nožem, aby puklo, semínka vytekla a podrcené rajče se lépe opékalo.
3. V pánvi na rozehřátém oleji opékejte na středním plameni česnek nakrájený na plátky, stačí krátce, jen než změkne. Přidejte rajčata, piniová semínka, míchejte a zlehka opečte ještě 2–3 minuty.
4. Na závěr promíchejte se scezenými těstovinami, přidejte bazalku, osolte a opepřete. Na talíři posypte parmazánem.
Poznámka k receptu
Těstovinových variací není nikdy dost. Rychlejší pokrmy vlastně asi neexistují. Hodíte všechno na pánvičku a máte
Načítám komentáře...