Těstoviny s řepou
Seznam surovin
- těstoviny 4 porce
- máslo (kousek)
- sůl
- řepa červená 1 kus (větší)
- olej olivový 1 lžíce (+ trochu na omaštění těstovin)
- kmín římský (mletý)
- smetana na vaření 1 kelímek
- řeřicha (čerstvá, na posypání)
Postup přípravy
Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V pánvi rozpálíme olivový olej a řepu na něm za stálého míchání orestujeme. Přidáme římský kmín a smetanu a průběžného míchání vše svaříme na polovinu původního množství. Nakonec omáčku osolíme.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je, promícháme s trochou olivového oleje a zjemníme kouskem másla. Rozdělíme je na talíře, přidáme omáčku s řepou a každou porci posypeme čerstvou řeřichou.
Načítám komentáře...