Těstoviny se žampionovou omáčkou
Seznam surovin
- těstoviny 4 porce (např. široké nudle)
- žampiony 350 gramů
- olej olivový 2 lžíce (+ trochu na omaštění těstovin)
- smetana na vaření 1 kelímek
- sůl
- pepř černý (mletý)
- šťáva citronová
- máslo (kousek)
- petržel hladkolistá 1 hrst (nasekaná)
Postup přípravy
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na oleji, zalijeme smetanou, necháme mírně zredukovat, osolíme a opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je, promícháme s trochou olivového oleje a zjemníme kouskem másla.
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou houbovou omáčkou, posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...