Těstoviny se žampiony
Seznam surovin
- nudle vaječné 400 gramů (pappardelle)
- rajčata 400 gramů (loupaná)
- česnek 2 stroužky
- žampiony 400 gramů
- sýr tvrdý 100 gramů
- máslo Rama máslová 5 lžic
- sůl
- pepř
- oregano
Postup přípravy
Česnek jemně nasekáme a na 2 lžících margarínu dusíme zhruba 5 minut. Přidáme rozmělněná rajčata, okořeníme solí, pepřem, oreganem a na slabém ohni bez poklice necháme zhoustnout.
V jiné pánvi rozehřejeme zbývající margarín, vložíme jemně nakrájené žampiony a dusíme, dokud se všechna tekutina z hub neodpaří. Žampiony pak vmícháme do rajčatové omáčky, dochutíme solí, pepřem apod poklicí dusíme na velmi slabém plameni ještě asi 10 minut.
Mezitím uvaříme těstoviny, scedíme a v misce promícháme se žampionovou omáčkou. Strouhaný sýr podáváme v misce zvlášť.
Načítám komentáře...