Těstoviny se žampiony I
Seznam surovin
- těstoviny 400 gramů (špaget nebo tagliatelle)
- olej olivový 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- žampiony 500 gramů
- smetana na šlehání 2 lžíce
- sýr Parmezán 50 gramů
- petrželka velkolistá
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
Na oleji s máslem osmažte žampiony nakrájené na čtvrtky. Podlijte je 2 lžícemi vody z těstovin, mírně osolte (voda z těstovin již je slaná) a krátce poduste. Přidejte k nim smetanu, prohřejte, opepřete čerstvě namletým pepřem a posypte 4 lžícemi nasekané petrželky.
Promíchejte s těstovinami a podávejte s nastrouhaným sýrem.
Načítám komentáře...