Těstoviny se zeleninou a jogurtovou omáčkou
Seznam surovin
Na omáčku:
- jogurt bílý 250 gramů
- cizrna 150 gramů (vařená)
- smetana na šlehání 1 decilitr
- cibule 1 kus (menší)
- olej olivový 3 lžíce
- sýr Parmezán 1 lžíce (nastrouhaný)
- česnek 2 stroužky
Postup přípravy
Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli orestujeme za stálého míchání v malé pánvi na oleji dorůžova. Přimícháme jemně nakrájený česnek a odstavíme z ohně. Směs přesypeme do mixéru, přidáme vařenou cizrnu a smetanu a vše rozsekáme. Pak přidáme jogurt a parmazám a omáčku rozmixujeme dohladka.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente (tvrdší na skus), scedíme je a necháme odkapat. Lilek, cuketu a papriku omyjeme a osušíme. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na širší nudličky. Cuketu rozkrojíme podélně na půlky, lilek na čtvrtiny a pak cuketu i lilek ještě nakrájíme na plátky.
V hluboké pánvi nahřejeme olej, opečeme v něm nejprve lilek, potom ho přendáme do mísy a do pánve přidáme papriku a cuketu, společně je opečeme a osolíme. Přimícháme uvařené těstoviny a opečený lilek a společně prohřejeme.
Těstoviny se zeleninou rozdělíme do talířů a každou porci doplníme omáčkou, kterou jsme krátce ohřáli v kastrůlku.
Načítám komentáře...