Těstoviny z jednoho hrnce I
Seznam surovin
- špagety 400 gramů (nebo liguine)
- rajčátka cherry 300 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 5 stroužků
- bazalka 2 snítky
- sýr Parmezán 60 gramů
- olej 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V hlubší pánvi rozpalte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po pěti minutách přidejte i na plátky nasekaný česnek a orestujte ho. Přidejte přepůlená cherry rajčata a těstoviny, osolte a podlijte vodou tak, aby byly těstoviny ponořené.
2. Vařte, dokud těstoviny nebudou na skus a rajčata se zčásti nerozpadnou, čímž vytvoří jemnou omáčku. Do hotové pasty vmíchejte hoblinky parmazánu a natrhané lístky bazalky. Dosolte, opepřete a podávejte.
Poznámka k receptu
Rychlovka, kterou si můžete připravit, i když máte k dispozici jen jednu jedinou pánev.
Načítám komentáře...