VEGANSKÉ LASAGNE KEŠU SÝR

Seznam surovin

KEŠU SÝR:

LASAGNE:

RAJČATOVÁ OMÁČKA:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

KEŠU SÝR:
Slijte vodu z kešu ořechů a dejte do mixéru. Přidejte zbytek ingrediencí a umixujte dohladka.

RAJČATOVÁ OMÁČKA: Na pánvi na rozehřátém oleji orestujte cibuli, až zesklovatí. Přidejte prolisovaný česnek a restujte dozlatova. Přidejte pokrájená rajčata i protlak a nakonec i bazalkové lístky. Na mírném plameni táhněte 10 minut. Dochuťte solí a pepřem.

LASAGNE:
1. Cukety podélně rozkrájejte na zhruba 0,5cm plátky. Posolte z obou stran a dejte na 20 minut stranou, abyste se zbavili přebytečné vody. Poté plátky doslova vyždímejte (můžete použít papírové utěrky).
2. Na dno pečicí formy dejte rajčatovou omáčku. Na ni položte první vrstvu cuketových plátků. Pokryjte vrstvou rajčatové omáčky a poté kešu sýrem. Dále pokračujte opět s cuketovými plátky, omáčkou a sýrem. Není důležité, kolik vrstev lasagne budou mít. Podstatné je zakončit vrstvení rajčatovou omáčkou a sýrem.
3. Na závěr pokapejte olivovým olejem. Pečte přikryté 30 minut v troubě vyhřáté na 175 ˚C. Poté odkryjte, ozdobte lístky bazalky a pečte nezakryté ještě 20 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...