Vegetariánská dobrota po italsku
Seznam surovin
- rajčatová passata 600 gramů (nebo drcená rajčata)
- těstoviny 300 gramů (velké mušle)
- sýr Mozzarella 300 gramů
- rajčata 7 kusů (menší)
- cibule 1 kus (velká)
- česnek 4 stroužky
- olej olivový 4 lžíce
- šťáva citronová (pár kapek)
- cukr
- bazalka
- tymián
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a promícháme se lžící olivového oleje.
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dosklovata na 2 lžících oleje, zalijeme passatou, ochutíme solí, cukrem, pepřem a přidáme bylinky. Směs dusíme na mírném ohni 15 minut. Rajčata a sýr nakrájíme na kolečka.
Zapékací misku vymažeme zbylým olejem, dáme do ní těstoviny, zalijeme omáčkou, urovnáme a poklademe plátky rajčat a sýru. Těstoviny pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 15 minut.
Poznámka k receptu
Upečte každému jeho vlastní misku a servírujte pokrm na stůl rovnou v ní, ušetříte nádobí a potěšíte stolovníky.
Načítám komentáře...