Wok s vlákninou
Seznam surovin
- špagety 250 gramů (celozrnné v Bio kvalitě)
- fenykl 250 gramů (čerstvý)
- sójové plátky 200 gramů
- cibulka jarní 2 kusy
- rajčátka cherry 150 gramů
- paprika žlutá 1/2 kusu
- olivy černé 2 lžíce
- rajčatový protlak 1 balení
- olej olivový
- víno bílé 0,8 decilitru
- vláknina přírodní Benefibra 1 lžíce (prodává se v lékárnách )
- česnek 2 stroužky
- tymián 1 lžička (lístky)
- sůl
Postup přípravy
Sójové plátky namočíme přes noc do studené voody. Fenykl, cibulky a papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Špagety uvaříme podle návodu na obalu - al dente (tvrdší na skus), propláchneme je studenou vodou a necháme odkapat.
V hluboké pánvi (nejlépe wok) zahřejeme olej a zvolna na něm opečeme fenykl. Přidáme papriku, česnek nakrájený na jemné plátky a protlak, promícháme a zalijeme bílým vínem. Směs osolíme a krátce orestujeme.
Když fenykl napůl změkne, přidáme sójové plátky, olivy a lístky tymiánu a po chvíli vmícháme rajčátka, Benefibru a uvařené špagety. Směs podle chuti přisolíme a ihned podáváme.
Načítám komentáře...