Zapečené lasagne s telecím masem
Seznam surovin
- lasagne 15 plátků
- telecí maso 400 gramů (mleté)
- rajčata 500 gramů (loupaná)
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- mouka pšeničná hladká 60 gramů
- máslo 60 gramů
- mléko 600 mililitrů
- sýr tvrdý 200 gramů (nastrouhaný)
- vejce 2 kusy
- olej 4 lžíce
- bujon zeleninový 1 lžička (sypký)
- oregano
- bazalka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Na oleji opečte jemně nakrájenou cibuli, česnek a maso, přidejte oloupaná nakrájená rajčata, zvolna poduste do zhoustnutí, ochuťte solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji studeným mlékem a dobře rozšlehejte. Přidejte bujon, sůl a pepř a zvolna povařte asi 15 minut za občasného promíchání. Omáčku odstavte a do mírně zchladlé vmíchejte vejce.
Lasagne připravte podle návodu. Zapékací nádobu vytřete olejem, navrstvěte do ní střádavě lasagne, masovou směs, trochu strouhaného sýra a bešamel. Vrstvy opakujte, zakončete vrstvou lasagní a bešamelu.
Ten posypte zbylým sýrem, vložte do předehřáté trouby a zapečte dozlatova. Nechte chvíli stát a nakrájejte na díly.
Načítám komentáře...