Zapečené těstoviny s mletým masem
Seznam surovin
- rajčata sterilovaná 1 plechovka (drcená)
- těstoviny 300 gramů (krátké)
- mleté maso 300 gramů
- sýr Mozzarella 150 gramů
- cibule 1 kus
- špenát 150 gramů (čerstvé lístky)
- olivy černé 50 gramů (bez pecek)
- smetana na vaření 1,2 decilitru
- olej olivový 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- oregano 1 lžička
- tymián 1 lžička
- pepř černý (čerstvě umletý)
- sůl
Postup přípravy
Dobře vychlazené mleté maso vložíme do mísy a postupně do něj přimícháváme vychlazenou smetanu, sůl a pepř, dokud hmota nezhoustne.
Pak vmícháme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a tymián a směs necháme asi 15 minut odležet. Špenát důkladně propláchneme a překrájíme na větší kusy. Olivy s česnekem nakrájíme hodně najemno.
Z masové hmoty utvoříme navlhčenými prsty malé kuličky a zprudka je opečeme ze všech stran v pánvi na oleji. Během opékání přidáme do pánve česnek s olivami a také je opečeme. Přidáme rajčata z konzervy a oregano a necháme převařit. Směs přelijeme do kastrolu a pomalu dusíme
ještě asi 15 minut.
Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny "al dente" (pevnější na skus), přimícháme je spolu se špenátem do omáčky s kuličkami a vše rozdělíme do zapékacích misek.
Povrch poklademe nakrájenou mozzarellou a těstoviny zapečeme v troubě nastavené na nejvyšší stupeň grilování, až se sýr roztaví. Podáváme ihned.
Načítám komentáře...