Zapékané noky
Seznam surovin
Na 4 porce:
- bramborové noky 2 balení
- šunka 150 gramů (dušená)
- máslo 2 lžíce
- vejce 4 kusy
- smetana zakysaná 4 lžíce
- sýr krémový 200 gramů (Lučina, nebo Žervé)
Salát:
- rajčata 4 kusy
- cibule bílá 1 kus
Zálivka:
- ocet vinný 1 lžíce (červený)
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Noky připravte podle návodu na obalu. Pak je promíchejte se šunkou nakrájenou na nudličky a rozložte do máslem vymazané zapékací mísy.
Vajíčka lehce prošlehejte se smetanou a s lučinou a vzniklou směsí noky přelijte.
Pečte je asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jejich povrch krásně zezlátne.
Zapečené noky podávejte se salátem z rajčat nakrájených na dílky a cibule pokrájené na kolečka. Zakapejte ho zálivkou prošlehanou z octa, oleje a špetky soli.
Načítám komentáře...