Zeleninový hrnec s těstovinami
Seznam surovin
- olej 3 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- kukuřice 1 kus (mladý, ještě měkký klas, nebo zrna)
- mrkev 2 kusy
- paprika červená 1 kus
- rajčata 4 kusy
- brambory 2 kusy
- fazolky zelené 100 gramů
- cuketa 100 gramů
- brokolice 150 gramů
- těstoviny 100 gramů
- vývar zeleninový 1,2 litru (nebo voda + bujón)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- bazalka (nebo jiná nasekaná bylinka)
Postup přípravy
Na oleji lehce zpěňte nakrájenou cibuli. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev, papriku, česnek a lehce opečte.
Vsypte na kostičky nakrájená rajčata, oloupané na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou kukuřici (z vyzrálé kukuřice pouze zrna), očištěné a podle potřeby překrájené fazolky, osolte, opepřete a krátce poduste. Zalijte vývarem, uveďte do varu a povařte, dokud zelenina není téměř měkká. Nakonec přidejte na růžičky rozebranou brokolici, nakrájenou cuketu a těstoviny, minutu povařte, odstavte a nechte dojít.
Nakonec ještě vmíchejte jemně nasekanou bazalku a podávejte samotné nebo s pečivem.
Načítám komentáře...