TOASTY S MEDVĚDÍM ČESNEKEM A LOSOSEM
Seznam surovin
- bageta 1 kus (celozrnná nebo ciabatta)
- losos 150 gramů (pečený)
- medvědí česnek 1 hrst
- rajčata sušená 7 kusů (nakládaná)
- cibulka jarní 2 kusy
- pesto 3 lžíce (z medvědího česneku)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Jarní cibulku nasekejte, rajčata nakrájejte na kousky. V pánvi rozpalte olej a cibulku na něm orestujte. Přidejte rajčata, osolte, opepřete a opékejte ještě asi 5 minut. Nakonec vsypte česnek a nechte ho lehce zavadnout.
2. Bagetu nakrájejte na šikmé plátky a opečte nasucho v troubě nebo toasteru. Každý plátek potřete pestem, dejte na něj lžíci směsi z pánve, kousek lososa a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Ideální způsob, jak se zbavit kousku ryby z předchozího dne. Pikantní česnek si totiž s jemným masem dobře rozumí. Místo klasického lososa použijte klidně uzeného.
Načítám komentáře...