Topinky se zelím
Seznam surovin
- zelí červené 500 gramů
- vývar masový 2,5 decilitru
- cibule 2 kusy
- sádlo 2 lžíce (podle potřeby můžeme přidat)
- ocet vinný 2 lžíce
- moučka škrobová 1 lžička (případně 2 lžičky)
- tymián 1 lžička
- oregano 1 lžička
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- cukr 1 špetka (podle chuti)
- sůl
- cibule 3 lžíce (nakrájená nať na posypání)
- chléb 8 plátků
- olej slunečnicový (na pečení)
- česnek 2 stroužky (na potření)
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na drobnější kousky. Cibule nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém sádle. Přidáme zelí, vmícháme tymián, oregano, pepř, sůl, cukr a ocet, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí na mírném ohni.
Po 40 minutách odstraníme poklici a zelí zahustíme škrobovou moučkou, rozmíchanou v trošce studené vody. Za stálého míchání ji převaříme a dochutíme cukrem, solí a octem.
Překrojené chleby osmažíme na oleji, potřeme česnekem, rozdělíme na ně zelí a posypeme cibulovou natí.
Načítám komentáře...